Chili och Choklad

i glöggen. På Maxi har VI varit idag och matshoppat lite grann. Vi bestämde oss att fortsätta vårt juliga leverne med att premiärdricka glögg vid hemkomsten. Förra året var vi lite galna och köpte glögg med smak av hjortron vilket gick helt åt skogen här på Sandstensvägen. Vi kunde inte få i oss drycken, vilket många hjortronglögg-älskare tycker är konstigt!!!

Vi lovade varann att aldrig mer vara vågade med glöggen... Men så gick jag förbi glöggstället idag med stora vagnen och fick se Chili-choklad-glögg. Min chokladtarm ropade högt och ljudligt att pröva och min käre sambo ropade (faktiskt) att INTE köpa ty vi hade lovat varann.

Efter många om och men där Jakob sa att jag inte fick och jag svarade att han inte kunde bestämma huvuvida JAG fick eller inte så blev det tillslut en sådan flaska OCH en vanlig.

Så hur lyder nu bedömningen?
Jakob: 3/5 "Den var ok! Den var inte så dum som jag var rädd för"
Mia: 4/5 "Mycket godare än jag trodde, kanske att byta med ibland vid festligare tillfällen"Jag hittar inte kameran

...så jag kan inte fota vår ANDRA alla helgona-skinka som jag tänkt. Den är griljerad och klar och dessutom provsmakade -från två håll. Jag vet inte varför jag skar på båda sidor... ett mycket märkligt beteende faktiskt. Men det var GOTT! Julskinka med senap på knäckebröd är bland det bästa jag vet.

Jag var ute och gick i dag... det slog mig att livet är märkligt. Allihop under samma blåa, gråa, vita himmel.  Fast där gråter någon, där sörjer någon... och här är jag, så otroligt glad. /Mia

God morgon på er!

Här sitter vi vid frukostbordet i nattsärken och har precis avslutat vårt frukostätande. Sista droppen kaffe intages i och för sig. Vi är båda på GOTT humör. Dels för att vi har SÅ mycket på gång och för att jag imorgon är LEDIG och det då blir en häääääärlig lååååååånghelg.

När jag frågade Jakob här vad han tyckte jag skulle skriva för morgonbloggeri tyckte han två saker:
  • att jag inte längre är beroende av Tetris (jätteskönt faktiskt, man inser inte det när man är inne i sitt beroende men när man kommit ur det så vet man)
  • att kyrka och präst och tid är HELT spikad och klar

Ikväll ska Jakob spela med sitt band, och jag ska griljera en till skinka och göra pumpa-fint!

Det tog tre dagar...

sen tog skinkan slut! Ja den är inte helt slut ännu men näääästan! Vi har i och för sig LEVT på skinkan både till frukost och middag så det kanske inte är så konstigt! Vi kanske köper en till... man får ju det eftersom det är alla helgona till helgen. /Mia

Skink-Mia

Mia är nog lite galen, i skinka. Inte min vänsterskinka då utan sån skinka man äter. Jag kan nog utan att överdriva påstå att det bästa Mia vet med julen är juleskinkan. Redan i augusti började hon prata om att hon längtade till jul för "då ska vi äta skinka!".  Hade min kära sambo fått bestämma hade skinkan varit en accessoar vid betydligt fler tillfällen under året än vad som nu är fallet, till exempel:
  • Midsommarskinka
  • Mors dag-skinka
  • Skolavslutningsskinka
  • Fastlagsskinka

När Mia idag var i en av falköpings större mataffärer passade hon på att köpa med en Halloweenskinka just nu är inne i ugnen på griljering, och jag kan något motvilligt erkänna att jag ser fram emot att smaka på'n. Det är allt lite speciellt med skinka när allt kommer kring. /Jakob

När det blir ruggigt och kallt...

vill man ha MYS. Innemys med tända ljus, varmt kaffe på dagen och varmt te på kvällen. Idag har vi burrat oss ordentligt med bland annat tända ljus, fruktsallad och KAFFE!!!  Tärnade äpplen, klyftade och delade apelsiner, skivade bananer, ett uns kanel och lite grann vaniljsås ovanpå. Perfekt när man vill mysa, passar underbart en ruggig höstdag. Perfekt på söndagen. Lite grann nyttigt och lite grann onyttigt!Snart ska regnkläderna på för andra gången idag och för andra gången idag ska här promeneras i spöregnet. Fast inte så långt den här gången. Hem till svärmor på kvällsfika ska vi! Det ska bli mysigt!

Hemma från paradiset Ullared!

Vilken underbar dag vi hade. 07:30 traskade vi in i affären Gekås och gick ut någonstans mellan 13:00 och 13:30. Dyrt blev det såklart men för dessa pengar blev det MYCKET bra saker! Jag (M) som aldrig hittar kläder i Ullared kom hem med två tröjor, en långkofta och två "leggings". Känns jättebra! Jag kan också tala om att för er som ska dit så fanns där, champion-tröjor, esprit-tröjor (en sådan köpte jag), puma-väskor och lite annat smått och gott för den märkessugne...

För första gången i våra liv tog vi även en runda runt om Gekås. Det var ju mycket out-lets där. Vi var lite sugna  på varsina "vandringsskängor/skogsskor" a ´la Salomon men när Jakob bangade på grund utav vår (hans) jobb-situation så gjorde jag det också.... Hade varit användbart i cachingsammanhang och promenadsammanhang nu när det drar ihop sig mot vinter....  Men sen kanske...

 

Allra bäst var väl julklapparna vi hittade och köpte! Ja helt klara är vi inte trots den lilla skara av paket som vi numer byter men vi kan bocka av en del och inköpen känns RIKTIGT bra!


Ullared nästa!

Först tänkte jag att jag skulle skrivit GEKÅS men nästan alla säger ju som jag dvs "Ullared" ändå så det fick bli ordet! Vi bestämde igår att vi skulle gå upp 03:45. Jag ville väl egentligen 03:30 men när sade mannen i huset stopp. Så vi fick jämka lite här och en kvart senare BLEV det. Jakob ville nog egentligen inte åka SÅ tidigt men det blir SKÖNT att vara där bland de första och det blir lite grann sport också!

Allt är förberett. Listan är skriven (Mias måste), självklart i excel (Jakobs måste), fikat att är inhandlat och planerat in i minsta detalj (tunnbrödsrullar som vanligt)

Så efter halva koppen kaffe här, lite knäckebrödstuggande så ska vi dra på oss Ullaredkläderna och åka. Kläderna är också viktiga! Lite snygg vill man vara även om det inte är göteborgsshoppingsstatus på det hela OCH bekväm. Bekväma kläder är ett måste, för här ska handlas!

www.ullared.se

Pumpa-fint

Vi har inhandlat den här, jag och min blivande man. Fin va? Vi tog den minsta vi hittade och lite sned blev den dessutom men det spelar inte SÅ stor roll. Efter att den fått fina mönster kommer den ju ändå att segna ihop och bli tråkig. Jag tror den blir jättebra! Men mönsterfixet får vänta ty jag är lite rädd för det där med att sega ihop. Kanske början av nästa vecka... kanske


Måndagmorgon och helgen försvann

Tjoff sa det så var den borta! Det betyder nog att den varit bra. Eller rolig! Roligt går fort, tråkigt går långsamt. Fast ibland är det bra att ha tråkigt också! Igår kväll hade JAG tråkigt! Var uppe i varv efter Tupperware-partyt och kunde inte få ro till att kolla på Gossip-girl, inte heller på Filip och Fredrik. Kände mig SÅ rastlös. Det fick bli en stund på spikmattan och Leif GW Person. Det hjälpte!

Dusch och jobb! En ny vecka har just startat!

Ja men då så!

Då börjar jag lite grann här med den nya bloggen! Så får vi se vart det bär hän. Idag är det en FIN dag vädermässigt. Kall är den för det är faktiskt minusgrader ute fortfarande men FIN för solen skiner! Visst blir man glad av solen?

I eftermiddag ska jag på Tupperware-party hos Mammut. Jag ska inte handla. Jag har redan bestämt det. Jag förstår att folk undrar varför jag överhuvudtaget åker dit då. Mest är det för stöttning av Mamma. Det är ju synd om det är få som kommer på hennes party. Pinsamt för mamma gentemot TP-ladyn. Att jag inte handlar har ju inte med mamma att göra! Det är ju isåfall inte hennes fel att jag inte tilltalades av något från TP. Det är ju TP:s fel. Eller ladyns fel isåfall som inte kan sälja varorna. Fast det sistnämnda är INTE rätt. Inte för den här TP-ladyn i varje fall, för HON kan sin sak. Hon vet hur vi ska tas.

Men jag ska nog stå emot. Tänka intensivt på vårt överfulla plastskåp och på vårt bröllop.

RSS 2.0