Barnvagnsshopping!

Vi har shoppat idag! Vi har shoppat det allra första till den som så fint håller på att gräddas i magen. En underbar vagn i brunt. Det kan tyckas tidigt detta köp. Men jag tror bestämt det var ett KAP! En alldeles som redan sagt underbar vagn i skicket så gott som ny (sanning) och modell 2009. Vi köpte den begagnad för ett bra pris. Sugna på att kika på den? Jag orkar inte fota vår så ni får istället kika på hemsidan där den från början är köpt tills ni ser den live hemma hos oss. Vi kommer att börja med liggdelen som också syns på bilden i miniatyr för att sedan fortsätta med sittdelen som är den stora bilden. Kika här!

Det känns SÅ bra!

Fruhippa

Nu har jag fått både MÖHIPPA och FRUHIPPA. Möhippan var i december 2009 och jag har inte nämnt så mycket om den här eftersom vårt bröllop blev från att från början vara officiell och publik, högst hemligstämplad. Helt hemligt var det ju inte eftersom 86 gäster närvarade i kyrka och på fest men ni förstår nog... För övriga... Möhippan var en härlig heldag med vänner där scrapbooking, bus och spa stod som några aktiviteter. Fruhippan var en mysig kväll med arbetskamrater där också bus var inplanerat, mat och till sist blomsterpyssel.

Båda gängen känner mig väldigt väl och allt var såklart planerat så att det skulle passa moi, vilket det verkligen gjorde. I onsdags hölls Fruhippan och efter denna kväll pryds vårt köksbord utav dessa två ting. Den ena kreationen har jag faktiskt själv knopat ihop och fixat till. Det var en DRÖM att få botanisera bland blommor, pryttlar och sten och jag vill göra det IGEN!!!!!

Life is GOOD!

Jag ville egentligen bara säga det att jag är så himla glad och lycklig idag! Vi har ju inte riktigt allt, saknar ju en sak men vi klarar oss och kommer att göra det också. Men förutom den grejen så har vi så HIMLA mycket att vara glada och tacksamma för. Vi har hälsan, en bebis på gång och är alldeles sprudlande nygifta. Man behöver inte så mycket mer för resten löser sig!

Ha en skön onsdagskväll, min ska tillbringas på jobbet fast utan jobb =)

Morgonblogg!

Jag borde egentligen inte sitta här denna arla timme då jag vet vilken panik jag brukar ha i slutändan då jag gör mina morgonrutiner innan det är dags att köar till jobbet. Men jag blev lite sugen på att bara skriva en något liten rad om livet just nu. Vi lever som så många andra mitt i OS-världen. Jag, jag är ju ingen fanatiker  snarare långtifrån det men jag kikar emellanåt  och lyssnar uppmärksamt och nyfiket på nyhetssammandrag och jakobsammandrag som båda kommer titt som tätt! Jag blir SÅ glad när det blir medalj och allihop är verkligen grymma. Hade jag inte haft mer att göra som jag anser viktigare så hade jag kikat mer för det ÄR himla spännande. Här i vårt hus har det gått så långt att min man (som jag älskar att benämna honom) sover i soffan för att:
  1. inte missa något viktigt
  2. inte störa mig (som hela förra veckan sov enbart 2-3 timmar/natt
Så lever vi! Jag och katterna sover helt ljuvligt denna veckan utan avbrott (jo det är klart graviditetsavbrott finns ju nattetid) och Jakob tittar på det han "måste".

Denna vecka är det annars snöskottning a´la tak som gäller. Inte för min del såklart, jag har ett sjå att bara komma över alla snöberg på jobbets gård som inte är skottad. När jag skriver berg så menar jag berg eftersom snöhögarna är högre än mig själv. Men Jakob skottar taken på våra två huskroppar och det behövs sannerligen. För vet ni det har ju tidigare sagts att här i Tidaholm har det ju kommit MEST snö. Jag börjar tro det, jag med.

Det går några dagar mellan inläggen

...men sen kommer det. Som nu! För er som undrar så har vi det bara bra här på Sandstensvägen. Vi trivs och mår gott allihop. Ja för vi är ju ett gäng: fyra färdigbakade och en som håller på att gräddas. De två fyrbenta är inne i en riktig gosperiod och vill gärna mysa och och ligga nära. Det är riktigt härligt! Som igår när Jakob var borta hela dagen och Sessan tittade på film ihop med mig. Märk väl, en HEL film. Sen var jag helt vit efteråt, men det får man ta i gostider.

Siri är såklart också jättegosig OCH hungrig. Särskilt infinner sig hungern på morgonen då hon sätter igång sin Väcka-Mia-stund. Hon gjorde det ganska rejält en morgon för några dagar sedan. Lilla sexkilos-Siri (tror vi) gick sin vanliga morgonpromenad på min kropp och gjorde efter en liten stund av någon anledning ett väldigt raskt och kraftfullt hopp med avstamp från min mage. Avstampet kändes rejält och visst har det hänt förr men aldrig med en bebis i magen. Vaknade gjorde jag och vaknade gjorde bebisen för ett väldigt boxande började därinne samt några för mig nya magvågor började gunga (ja inte som att magfettet vore löst utan hela magen rörde sig). Bebisen gillade inte Siris eleganta morgonhopp och vi har faktiskt pratat om det och hon ska försöka att inte göra om det. Men Siri är ju Siri: hungrig på morgonen och då vet man aldrig.

Fyrkantig Mia

Man börjar ju undra vad som finns där inne i magen egentligen. Alltså såklart vet jag ju det...men är det det jag tror?
Det växer så det knakar och jag börjar så smått vandra i väg med tanken åt urminnes tider. Kan det vara en dinosauriebebis där inne?

Halv sju hos Floryd

Vi har genomfört en otroligt rolig grej! Kanske har ni sett det mycket trevliga programmet "halv åtta  hos mej"? I helgen hade vi en egen session av programmet här i vårt hus tillsammans med två andra par. Det var SÅ trevligt!
Briljanta idén kom upp i fredags under en fika och sattes i verket redan dagen efter. Mannen i mitt liv och jag satte genast igång med att flura på menyn som sedan blev:

Förrätt: Trumpetsymfoni: Gräddig soppa av trumpetsvamp, tunnbrödssticks med smak av vitlök och persilja
Varmrätt: Florydburgare: Mozzarellatoppad burgare i sesambröd, ungsbakad potatis, vitlöksdip, hamburgerdressing
Efterrätt: Mormor Stinas favorit: Falsk ostkaka med gräddtopp och jordgubbssylt.

Allt var såklart hemmagjort/bakat! För att få det så "riktigt" som möjligt bjöd vi på lite välkomstbubbel som gästerna intog medan de kikade på menyn som vi skrivit ut . På fredag är det VÅR tur att bli bjudna på trerätters a´la "halv åtta" och det ser vi fram emot SÅ mycket!

Lyxmacka a´la Mia

Jag lyxar idag. Här hos oss kör den kvinnliga delen av oss tidig lyxfrukost och den är underbar! Jag har i och för sig ätit enbart avokado eller leverpastej på frukostsmörgåsarna sen november och inte för att det skulle vara någon slags craving eller måste ha, utan för att det bara är så himla gott och nyttigt. (Om ni undrar över gravidtitetssug och inte vet så kan jag tala om att jag numer ÄLSKAR lakrits vilket jag inte gjorde innan och DET kanske kan ses som en liten craving). Men idag slog jag alltså på stort eller rättare sagt med början igår kväll då vi körde fredagsmackmys i lathetens tecken med fortsättning idag. Det har väl hänt någon gång den senaste tiden att två av ingredienserna infunnit sig på samma macka men absolut inte tre, för det är helglyx det så det står härliga till. Så i några dagar nu kommer jag att fortsätta mitt frukostlyxande med laktosfri cream cheese, soltorkad tomat och avokado. Jag säger bara PRÖVA! Det är gudomligt!


Insnöad!

Jag kom inte iväg till jobbet idag! Jag gav mig inte av alls utan tog beslutet klockan sex då jag strax skulle ge mig iväg att jag inte ens skulle försöka! Närapå 40 cm snö har kommit och snön vräkte ner. Det var ångest innan jag bestämde mig men runt halv åtta-åtta knackade det på här och några vänner som skulle samma väg som jag hade gett upp då det inte gick att komma vidare. Det blev kaffekalas här så det stod härliga till och jag kände att mitt beslut att inte ens försöka var helt rätt! Plogbilen kom väl här till slut fast inte förrän förmiddagen... Jag hoppas på nya friska tag imorgon!

Smygtitt av bröllopet!

Vi har nu fått ALLA bilder från vår MYCKET DUKTIGA fotograf. Jag talar förstås om bröllopsbilderna! Det var SÅ många bra bilder och vi har idag gått igenom dem allihop och bestämt vilka som ska framkallas och inte. Någon fotografbild HÄR blir det inte tal om då jag vill hålla lite på dem tills tackkort och annat kommer att skickas ut. Men tills dess bjuder jag på en bild som jag tycker mycket om som Jakobs pappa tagit. Jakobs pappa är också en JÄTTEDUKTIG fotograf och tog många fina bilder han också. Bilden är tagen precis när vi anlänt till festlokalen och själva välkomstskålen är igång.

Ingen utav oss ser på just den här bilden särskilt glada ut men jag tycker ändå att den är vacker.


RSS 2.0