Kalas-lördag

Dagens födelsedagskalas är slut! Det var ett trevligt kalas tyckte jag! Jag hade gjort en smörgåstårta dagen till ära och jag måste säga att den smakade riktigt bra. Jakob vispade grädden, hackade sallad och rullade osten, så han var faktiskt också med i bakandet.

Mycket bra saker var det i paketen också: sockar, toffla, ljuslykta, fotbadssalt, pengar och elektrisk ljusstake. I det rosa paketet fanns en jättefin locktång! Tack allihop!


My birthday!

05:20 vaknade jag idag. 05:23 kom katterna och började sitt "få upp Mia-försök" och 05:40 lyckades dom. När katterna fått sin mat hörde jag ett ljudligt "åh nej" från sovrummet. "kom och lägg dig igen". Det gjorde jag såklart! Mannen i mitt liv gick istället upp och ett härligt rasslande i köket började. Efter kanske 20 minuter fick jag lov att gå upp och i köket väntade en härlig frukost med rykande scones, marmelad och ost och te med honung och mjölk. På bordet låg ett litet kuvert med två trisslotter och mannen höll i ett alldeles härligt hårt ROSA paket!

En perfekt födelsedagsmorgon!


Adventspynt och pepparkaksbakUtomhus är det ju ingen vidare julstämning kan man inte påstå då det mest regnar och blåser, åtminstone här omkring. Men igår tog vi fram det älskade pyntet som gör livet en tid framåt lite mysigare och roligare. Vi vet att det är tidigt men onsdag betyder tidig dag vilket betyder "extra-ork" och därför blev det så. Tända får man inte göra så det har vi faktiskt inte gjort förutom i köket där ljuset är i princip oumbärligt vid matintag. Jag kunde absolut tänka mig att äta i mörker i två dagar eftersom man enligt min egen adventstradition inte får tända förrän fredagkvällen. Jakob kunde inte tänka sig att mörkeräta så då fick vi tända. Det är såklart tänt nu också och det är SÅ mysigt!

Förutom pyntet blev det även lite mossplock och senare även pepparkaksbak hos mamma. I båda husen spelade julmusik- till Jakobs stora förtret. Detta förtret är för mig mycket svårt att förstå för de flesta julsånger och jul-låtar är ju SÅ mysiga.

Vad kvällen bjuder på får vi se men det känns som att adventsfixet kommer att fortsätta. Jag är i stämning!

Söndagsfika!

Idag var jag på bakhumör! Jag är inte alls så sötsugen just nu vilket är bra men lite söndagsmys kändes idag passande och GOTT. Först hade jag tänkt mig rulla chokladbollar men då kakaon var slut fick tankarna ändras. Det var lite surt för jag var verkligen på chokladbollshumör. Söta Emma kom på besök på eftermiddagen och till det snodde jag runt en alldeles förträffligt god (om jag får säga det själv) sockerkaka som vi njöt utav lite småvarm och nygjord. Sockerkaka är helt klart underskattad. Visst gör man inte sockerkaka så mycket? Om jag går till mig själv så blir det snarare kladdkaka eller något Leila-hypat gigant-mega-muffins. Men den traditionella sockerkakan är verkligen inte så dum den. Jakob tyckte också om den. Vilket syns på det lilla som är kvar... Men sockerkaka ska nog nästan ätas när den är precis färsk, så det var nog bra att den nästan tog slut!
Vaccin

Jag var iväg igår och tog den lille illbattingen som ska skydda från knorr. Jag var såklart jättenervös eftersom jag är en lättsvimmande kvinna men faktum är att det gick SÅ bra. Jag berättade för "sprutskötaren" att svimma var för mig förknippat med spruta och hon tog det varligt och lätt och pratade om ditten och datten och vips så var det hela över. Jakob fick såklart följa med mig när jag skulle ta den illbattingen och det hjälpte nog lite grann. Idag känner jag inget speciellt alls mer än att armen är ond. Ska NI ta den?

Flickan som lekte med eldenIgår klockan 21:00 bänkade vi oss i salong fyra för att titta på nr 2 av Stieg Larsson trilogi. Underbara böcker! Jättebra filmer. Fast både jag och Jakob är överens om att ettan var bättre. Någon tidigare bio var det inte tal om då platserna var slut. För mig var sista timmen av bion en kamp om att hålla ögonen öppna men jag lyckades rättså bra och fick locka vakenheten med koffein-full coca-cola.

Bröllopslokalen Dimmehus!Så här ser den ut, osmyckad och naken. Stort och bra! Det blir perfa!

Bröllopsfix

Idag är det en spännande dag. Vi ska åka till Dimmehus där festen ska hållas och kolla in lokalen, attiraljerna i köket och så att alla får plats! Spännande alltså.

Igår började vi flura på inbjudningstexten och vi är nog nu ganska överens om hur det ska stå. Vi ville inte att det skulle vara sådär jätteformellt, men ÄNDÅ välkomnande. Jag hoppas vi lyckats! Våra inbjudningskort är gjorda med de mest enkla medel, men jag tror att det kan bli lika fint som något annat. Huvudsaken är att det känns som OSS! /Mia

Halloween

Den här står på trappan hos oss och välkomnade igår alla spöken och häxor som kom på besök och ville ha godis. Det var ett dåligt besöksår eller också så kom de flesta på fredagen då vi inte var hemma. Det var väldigt tråkigt vilket fall för jag älskar alla utklädnadsbesök (från barn) såsom Halloween, påsk och lusse. På sandstensvägen finns alltid en godisskål full till dessa tillfällen och andra år har här varit fullt ös men i år kom endast ÅTTA barn....
Hur många kom till er? /Mia


RSS 2.0